2014. szeptember 11., csütörtök

16.Rész

Zene a részlethez! 

Andrea Badendyck - En av norges mest leste blogger
Maya szemszöge...

Őszintén zavart, hogy annyian vettek körbe, főleg hogy Berry el is ment a társaságtól, nem mintha én nem mentem volna utána. Talán öt percre, ha egyedül hagytam a lépcső tövébe aztán oda ültem mellé. Mikor megpillantott a fülhallgatót el is tüntette a láthatárról és erőltetett mosollyal rám vicsorított.
- Semmi. - mondta.
- Dehogy nem! Brad!
- Igen, de mit kezdjek vele?
- Mond meg neki mi a helyzet. Megérti.
Ez a beszélgetés mintha már be lett volna tanulva, egyenesen unalmasan meséltük el egymásnak a dolgokat. Jól ismertük egymást szóval nem kellett attól félni, hogy nem értsük meg egymást.
- Na, mi az? - kérdeztem barátságosan majd leültem mellé.
- Amikor az a velünk egykorú rajongó odajött egy aláírásért, én csak elmosolyodtam, mire Brad szinte undorodva írta alá neki és csak úgy oda hajította Jamesnek a CD-t. Aranyos Brad és tényleg kedvelem, de hogy lehet ilyen, ilyen...
- Gerinctelen? Sokszor ilyenje van, de rá szoktam szólni, mert én sem szeretem, ha ilyen. Gonosz és mindenkibe beleköt. Nem tudod mitől lehetett ilyen a kedve?
Berry megrázta a fejét szomorúan. Tényleg gonosz ilyenkor Brad és nem szabad hagyni, mert a végén átveszi valaki ezt a stílust. A fejem egyre nehezebbnek tűnt a sok agyalástól így neki támasztottam Berry vállának. Brad miatt mind a kettőnknek szomorú lett a kedve és unalmas. Persze öt perc múlva Brad és Connor lépett elénk, hogy mi a probléma. Nem akart se Berry gonosz lenni és én sem, de hogy lehet ezt közölni majd az emberrel? Gonosz voltál és köcsög? Ez így nem jó!

pretty little liars | Tumblr 
 
- Mi a baj? - ült mellém Connor, Brad pedig Berry oldalára. Nem akartam, hogy Connor halja amit Berry és Brad beszélgetett így eltereltem a szót.
- Srácok mit csinálnak? - kérdeztem mire Connort levegőnek nézve (erős túlzás) hallgattam Berryéket.
- Tudod, amikor az a lány oda jött egy aláírásért nem gondolod, hogy goromba voltál?
- Nem. - mondta szerényen Brad.
Ez megint csak egy erős túlzás volt. szerintem Bradnek néha nincsenek otthon, sőt sokszor. Jó nem akarok, gonosz lenni szeretem, meg imádom, néha kihányom de ez akkor is furcsa volt a szerény cuki és helyes Bradley Simpsontól.
- Na, jó de. És bocsánatot is kértem miután elmentetek.
- Ez igaz! - támogatta Con.
- Akkor minden meg van oldva, menjünk kajálni4 - mondtam.
- Ja, éhen halok már. - mondta Connor.
Lassan kiszedtem Tristant és Jamest a csaj körből majd elindultunk egyelőre nem tudjuk melyik irányba. Mikor vándoroltunk az ételsorra indultunk elkezdtem énekelni valami "Legjobb barát, te vagy a kibaszott legjobb barátom, Őszintén, ez a valaha volt legjobb éjszakám" Hogy honnan jött, azt csak a jó isten tudja, meg Tristan.
- Te Janoskianst énekelsz? - nézett rám felhúzott szemöldökkel.
- Ne állj meg előttem, mert megtaposlak, amúgy mi az a Janoskians? - néztem vissza felhúzott szemöldökkel.
- Az az öt idióta persze haverok, akik fent táncoltak a színpadon erre a számra. Előtted! - ja igen, erre már leesett hogy a az öt helyes srác.
Jó nem mondok ilyeneket.hisz James még féltékeny lesz gondolatban :) Vagy nem, Amíg Tris a közelben James és Maya nem létezik csak külön-külön.
- Milyen jó lesz, hogy 3 évig mintha nyár lenne. Mit csinálunk ez alatt az idő alatt? - pattant ki a fejemből.
- Hát, nyaralunk, turnézunk...
- És te suliba mész!
- Milyen jó lesz, amikor a nagy buszon utazunk és annyi pénzt keresek rajtatok keresztül, várj mi? - néztem Trisre rémülten.
- Jól hallottad! Iskolába fogsz menni. - mondta előröl.
- Jöhetsz velem. Mennyi idős vagy?
- 17. - mondta büszkén Brad helyettem is.
- Berry is, akkor elintézzük, hogy egy suliba és osztályba kerüljetek. - mondta Connor.
Na, nem  megint hogy én legyek a nevetés tárgya? Örülök, hogy elszabadultam onnan erre itt is lealacsonyítanak? Ez így nem igazságos.
- És mi lenne, ha magán tanárom lenne? - kérdeztem mire Tristan megrázta a fejét.
- szó sem lehet róla.
- De miért? - rohantam előre.
- Mert iskolába kell járnod és le kell tenned az érettségit, hogy normális állást tudj szerezni nyomozóként. 
- De ez így megint nem fair. - mérgelődtem majd lemaradtam és bevártam James Berrt és Bradet.
Miért kell mindig azokba a béna épületekbe járni? Nem elég a munkahely?Bár rock star lennék, vagy szuperhős. azoknak nem kellett iskolába járni.
- Miért nem fair? - kérdezte Tris, mire mindenki megállt.
- Mert te sem fejezted be az iskolát! Te is hirtelen beálltál dobolni. Akkor én miért ne lehetnék, mondjuk hip-hop táncos? Te mindent megkaptál, amit csak kértél míg otthon voltál.
- Ez nem igaz. Megkaptad azt a babzsák fotelt.
- Karácsonyra, mert apu rábeszélte anyát. És ez megint nem teljesen így van! Hány éve könyörgök azért az AC/DC jegyért az első sorba? És mióta könyörgök a külön belépőért? 5 ismétlem 5 éve! Fel tudod fogni az milyen sok idő? Úgy hogy még most sem kaptam meg és nem is fogom! Az az 5 év olyan sok hogy te fel tudtad építeni a kariered, milliomos lettél én meg szerencsétlenkedtem a suliban a béna, szerencsétlen, luzer csajként! - emeltem fel a hangom mire elindultam a másik irányba.
- Maya, a kaja sor arra van. - mutatott a másik irányba Connor.
- Ki a faszomat érdekel? - kiabáltam vissza már sírva, de nem fordultam meg.
Nem akarta Connort bántani és remélem, ezt ő is tudja, nem mintha az a megsértődős típus lenne. Tristant hidegen hagyta a duzzogásom és még Jamest is ellenem fordította. És még én vagyok a szarházi? Na, azét tévedésbe ne essünk. - gondolataim már nagyon szaporodtak és nem tudtam mi volt velem, amíg neki nem mentem 3 embernek, míg a szemem törölgettem.

- Elnézést. - mondtam mikor kinyitottam a szemem azonnal felismertem a három alakot. Az a furcsa bandának 3 tagja volt, de név alapján nem ismertem.
- Szia. - köszönt az egyik mire a másik srác már a szavába is vágott.
- Te vagy az a hip-hop-os csajszi igaz? - kérdezte, mire csak bólogattam.
- Mi a baj? - kérdezte meg a harmadik udvariasan.
Erre volt szükségem és Berryre, aki nem is tudta merre indultam el csak tétlenül keresgélt a tömegben.
- A pöcs bátyám. - mondtam, mire a srácok kissé eltávolodtak a tömegtől.
- Te vagy Maya Evans ugye? Tristan a bátyád?
Én erre csak bólogattam, mit árthat 3 srác.
- Igen, de honnan ismeritek?
- Régi ismerős.
- Maya! - kiabált Berry, mire mögém mutatott és Michael állt ott gonoszan.
Mintha üldözött volna vagy, én nem tudom, de elkezdtem futni Berry felé, aki szintén bekapcsolódott a futásba. Hirtelen nem tudtuk merre fussunk és se Tris se James nem volt, meg hogy szóljunk nekik, de a nagy futásban Connor megállított egy hamburgeres standnál.
- Csajok mi van? - nézett ránk.
- Michael, el akarja kapni Mayát. - mondta lihegve Berry.

1 megjegyzés: