2014. szeptember 10., szerda

14.Rész

Maya szemszöge...
Mivel Michaelel ki akarok csúszni, de rendesen így inkább felültetem minden brutális adrenalinos cuccra, csak hogy kikészítsem és ha már itt tartunk, miért ne hívjam Luke-ot is!? Meg ha a magasban vagyunk akkor a szememmel megkeresem az elveszett Berry fekete és barna haját. :) 
- Michael, csak nem félsz? 
- Ugyan! Menjünk. - Mondta bátran, de szerintem kétszer is meg fogja gondolni magát. 
Ahogy közeledtünk a vasúthoz, észre vettem hogy maximum 4-en szállunk fel, úgy hogy Michael és Luke nem önszántukból. Úgy tűnik én állok nyereség Michael. 
- Meggondolatod magad Clifford! - Mondtam, mire beültem a 20 személyes kocsiba, legels legelső ülésébe. Luke a bal oldalamra míg Michael a jobb oldalamra ült, de háromszor is át tekerte a derekán az övet Michael maga körül. Ez tetszik. Szerintem ebből hányad lesz, de majd segítek. 
- Szerintem ne hányjatok, mert a szemetekbe megy! - Biztattam a srácokat, mire mind a ketten remélten rám pillantottak.
Jól van, remélem nem lesz gond. Amikor nyikorogva elindult a vagon Luke megremült, mire Michael már rég sápadtan feküdt le. 
- Luke, minek ültél fel? - érdeklődtem, mire Luke rám tapadt tekintete. 
- Próbálok... - Kezdte, de nem fejezte be mire csak az arcát néztem. 
Luke nem tudott beszélni a gumó miatt a torkában, de ezzel idegesen mutatott előre a nagyon nagy lejtőn...
Egyenesen kirázott a hideg, mikor a karom hozzá ért Luke karjához. Eléggé hideg volt és elég furcsa is volt, mintha ő közeledett volna hozzám. Persze ilyenkor az ember többnyire összehúzódik ijedtében és talán még én is nagyra nyitottam a szemem.  Michaelen elkezdtem nevetni, azt a kapaszkodást látni kellett volna. Főleg az volt szép, amikor a legmagasabb emelkedőn voltunk és megpillantottam Berryt, ha jól láttam Connorra, de lehet nem ő volt, de mivel meglátott minket integettem neki és utána élveztem a lefelé vezető utat. Amikor beértünk a kezdő vonalhoz, Michael csak úgy kapkodta a levegőt.
- Ez nagyon király volt! És még lesz 4! - Bevettem mire Michael és Luke ki akart szállni, de elindultunk.
Michael a 4. körnél már öklendezett, amikor meg már a végére értünk, úgy rohant az egyik füves területre, hogy szinte alig találtuk meg. Mivel nem tudott rendesen hányni segítettem rajta. Megfogtam a tarkója fölött a haját,  majd elkezdtem ütögetni a hátat és a fejét fel-le mozgattam a hajánál fogva.
- Fúj Maya! - Jött oda Berry.
- Szia. - Intettem neki, majd ott hagytam Michaelt. - Skacok, majd este 10 körül találkozzunk a vattacukrosnál. - rohantam el.
Visszapillantottam Michaeléke, hogy meg állítanak-e, de csak Luke nézett utánam.  
Mikor oda értem Berryhez annyira ideges lettem, hogy csak megöleltük egymást. Annyi kérdése lett volna hozzám, de nekem is hozzá, mire rájöttünk, hogy ez így nehéz lesz. Elsőnek Jamest kérdeztem volna meg, hogy mi történt, aztán Tristant érdeklődtem meg.
- Tudsz hip-hop -ozni? - kérdeztem mire Berry csak megrázta a fejét.
- Ez most, hogy jött ide? - nézett rám felhúzott szemöldökkel Berry.
- Semmi, csak láttam, hogy tánc párbaj lesz 1 óra múlva és szerettem volna veled táncolni, de mindegy. - mosolyogtam.
- Szóljak Connornak? - nézett rám fülig érő mosollyal Berry.
- Tényleg, hol vannak a srácok? - kérdeztem meg, mire Berry csak biccentett előre egyet és visítozó lány bandát láttunk, ahogy szinte elvörösödtek. Jól oda pillantottam, de nem láttam senkit ott, mire leesett, hogy levegőt is alig ha kapnak a srácok annyian állnak ott.
- Bár itt lenne Maya! - hallottam kiabálva Connort.
Jól van, megszánom őket és segítek, de akkor jönnek, nekem egyel. Illetve nem! Minek szánjam meg őket? Persze erre választ kaptam, amikor Berryre pillantottam és megláttam a szomorú tekintetét, ahogy pásztázza a lányokkal teli tömeget és hirtelen át éreztem mit gondolhat..."Ez így hogy lesz kapcsolat?" Amíg Berry a srácokat körül vevő csaj bandát nézte, n elindultam feléjük.
- Jól van hölgyeim! Vége a gyerek napnak! - kiabáltam majd befurakodtam.
Kínomban már mosolyogtam, ahogy a srácok kinéztek, egyenesen mindegyik, mint egy koszos malacka.
Berry utánam eredt, amikor is az egyik lány visszapofázott nekem.
- Hogy mondod? - kérdeztem vissza, mire a lány mögött 5 méterre hátrébb ment mindenki.
- Húzz innen szöszi! James és Tristan az enyém!
- Hogy a tied? Kis anyám, szerintem nincs rá írva a neved, vagy szólj ha tévedek. - közeledtem felé, mire hátrálni kezdett óvatosan.
- És ki vagy te itt, hogy dirigálj? - állt vissza. - Csak nem az isten?
- Tristan húga! - ugrottam két lábbal az orra elé, mire Berry is oda állt mögém és visszakontrázott.
- És James barátnője!
- Persze és ezt higgyem is el? Akkor bizonyítsd szöszi! - mondta mire James Brad és Connor oda állt mellénk. Addigra Tristan fel is szívódott és fogalmunk sem volt, hogy hol lehetett.
- Ha annyira akarod, kérdezd meg Tristant. - mutattam magam mögé, mire rájöttem, hogy eltűnt. - Vagy ne! - javasoltam inkább, mire James oda állt a lány elém és csak elpirult a lány.
- Hihetetlen hogy ilyenek a rajongók. Illene illemtan órára eljárni. - mondta Brad.
- Kislány! - szólt James. - Ha tényleg nem hiszed el, akkor ezt miért merem megtenni? - jött közel hozzám.
Hirtelen nem is tudtam mit csináljak, azt hittem James meg akarja nyalni az arcom, mint ahogy egyik este tette Connor, de aztán megcsókolt.  Annyira meglepődtem, hogy azon kezdtem agyalni i van ha Connor és Brad kifecsegi Bradnek, vagy éppen ezért leszek bajban? Hogy a rajongók ingerülten fognak rám támadni, hogy nekem egy kis előnyöm is van, mivel Tris húga vagyok. Vagy épen, mert velük lakok. Aztán kiderült, hogy a rajongók örültek. Mikor James eltávolodott az arcomtól kivéve a lázadó csajt mindenki tapsolt. Nem tudtuk mire véljük ezt az egészet, de aztán kezdtem unni a közönséget és elég bunkó lettem.
- Héj lányok! Ki szereti a 5SOS-t? - kiabáltam ki mire egy csomó lány ujjongott.
- A kamikaze vasútnál vannak mind az öten! - kiabáltam, mire csak három lány sétált a rohanó buldózerek után. - Végre, már untam őket. - mondtuk egyszerre Berryvel.
Akkor irány a WC, mert már majdnem bepisiltem, és ha ez nem elég, le voltam sokkolva James lépése miatt. Ami furcsa volt, hogy Berry is leblokkolt és végig ijesztő fejjel nézett engem...
   
Kérdeztem volna meg tőle, hogy mi van, de minek? Ilyenkor hülyén érzem magam, főleg hogy Berry a lézer szemeivel fürkészett miközben kezet mostam. Jó, meg lehet, hogy őt ez jobban blokkolta, mint engem, de bizonyítani kellett.
- Tristan nem is látta a csókot, így nem kell miért aggódnom és... jaj nekem!- rohantam el Connor és Brad felé.
Tris már ott volt, de én akkor is elrángattam a két srácot, főleg hogy Connor épp el akarta mesélni a sztorit. Nem tudtam eldönteni, hogy keménynek vagy puhánynak tűnjek, így lettem mind a kettő és egyenesen elmondtam a szitut. Nem szabad, hogy kiderüljön, ami történt. Tris érzékeny ezen a ponton főleg, hogy James McVeyről van szó, nem pedig egy illemtudó Brad Simpsonról. Ez az egy, ami nehéz, hogy James is és én is nehéz esetek vagyunk, főleg ha a stílusunkról van szó.
- James már mondta, nem kell aggódni! - mondta Connor.       
Én csak oldalra fordítottam a fejem, hisz hirtelen nem tudtam mit hablatyol itt Connor de aztán Brad besegített.
- A csók szöszi! - na, jó ez azért Brad szájából is furcsán hangzik.
Én kicsit furcsán éreztem magam, egészen addig, míg a hangos bemondó ki nem zökkentett az állapotomból. Kicsit meg is ijedtem hisz közel volt hozzánk a megafon és Berry is megijesztett, amikor megcsiklandozta a derekam két oldalát."Hölgyeim és Uraim! Szeretnénk kihirdetni a táncverseny időpontját, ami délután 16 órakor kezdődik HALADÓKNAK!" Mivel nem kezdőknek így hangosan is kiemelték, hogy haladóknak! Ezt már átgondoltam és igen, nem megyek fel táncolni. Le akartam égetni magam, de nem egész Chicago előtt, főleg hogy HALADÓ! Ez nekem így nem fog menni egyedül.
- Maya! - szolt Tristan és berry egyszerre.
Na, jó ez ijesztő volt, főleg hogy utána Brad és Connor is rám szóltak, hogy induljunk el a színpad felé had röhögjük ki a népet. Ez még jól hangzott, volna! Ha én nem táncolok. Berry már felíratott, aminek nem örültem. Jó egy kis lámpaláz bele fért, de akkor is Berry! Volt még 5 perc, és ha ez nem volt elég, Berry noszogatott, hogy menjek. A srácoknak is elmondta mire visszavonta Tris az undok beszólást, de ezzel nem mentem sokra. régen táncoltam és egyedül még régebben, hisz nekem mindig kiosztottak egy párt, de most senki nem tudja a koreográfiát, csak én szóval majd kitalálok valamit.
- Hányadik vagyok a sorban? - kérdeztem halkan, nehogy cikisnek tarsanak a srácok.
- 13. Van előtted 2 banda, 4 kislány 6 srác, de ugye tudsz táncolni? - jött oda a vezető.
- Ó nagyon is jól tud. - jött oda trsitan.
Jaj de jó, fényezz még, jó hogy nem hirdeted ki hogy én nyerek basszus.
- És mennyit kell táncolnom?- kérdeztem meg a vezetőt.
- Ameddig szeretnél, vagy ameddig tudod a koreográfiát. De ha a zsűri lefújja akkor kiestél. - sétált el.
Jaj de biztató mondhatom. Legalább ne lenne itt James és Berry. Égessem itt magam. Két ballábas vagyok és Tristan mindig mondta. Nem tudom, most miért támogat. 
- Hölgyeim és uraim! Akkor most ezennel elkezdődik a táncpárbaj a haladóknak. - mondta be a mikrofonba az egyik zsűri tag. - A Zsűri tagok pedig, a vezetőség tagja Mrs.Banner, Mr.Josuah és egy közismert táncosunk és énekesünk, Jason Derulo. - mikor meghallottam ezt a nevet, adta az isten pont egy Jason Derulo számra fogok táncolni, de így tuti nyálasnak fogok tűnni, de szerintem marad az és akinek tetszik tetszik, akinek nem az menjen el innen. - A közönség szavazata is számít, még hozzá, aki szeretne szavazni, a tánc párbaj végén a színpad mellett lehet egyszer szavazni. A nyeremény, 10 fő részére belépő jegy az Aqua parkba 2 napra és egy Jason Derulo aláírás és egy dedikált CD. - jelentette ki a hölgy. - És akkor most jöjjön az első számú táncosunk.
Jaj, nekem. A gyomrom már a torkomban volt és úgy éreztem el kell mennem mosdóba. James kapott el, amikor menekülni próbáltam volna a WC felé.
- Minden rendben? - kérdezte, mire csak vidáman rá mosolyogtam és gyorsan az egyik mobil WC-be berohantam.
James az ajtón át hallgatózott, mikor éppen a dolgomat végeztem. Ha ideges leszek, vagy éppen sírok rám jön a hányás, mint az már megtörtént és most is történt.  WC papírba töröltem a számat, mint hogy a ruhám ujjába, majd mikor kimentem a velem szemben álló James széttárta a karját. Ő tudta, hogy ilyenkor vagyok a legjobban, de azt nem hogy ilyenkor milyen rossz ízűnek érzem a szám.
- Van nálad egy rágó? - kérdeztem mikor megöleltem.
James a zsebe felé kapott, majd elő vett egy csomag Orbit rágót. Kettőt vettem be a biztonság kedvéért, mire James nyugodt szívvel megpuszilt, amit nem értettem. Én azt hittem ilyenkor az emberek undorítónak találnak.
- Trsitan! - kiabált felénk Berry, mikor Tristan elindult a mobil WC-k felé. Szerencsénkre nem vett minket észre így Berryhez siettem.
- Berry, táncolj velem. - könyörögtem.
- Hiába könyörögsz csajszi, én se táncolni nem tudok, se olyan lenni, mint te! - mondta mire elmosolyogtam.
- De azért egy szerencseölelést kapok a legjobb barátnőmtől? - kérdeztem.
- Nem tudom, hogy megérdemled-e, azok után, hogy betörted Michael orrát.
- Hát az tudod véletlen volt... - mondtam mire megöleltük egymást.
Úr isten, amikor megláttam, hogy már csak 5-en vannak előttem megint hánynom kellett, de már nem voltam ideges, szóval csak egy bokrot kerestem a közelben.
- Maya ilyenkor jól van? - kérdezte Berry a hátam mögött, de Tris és James válaszolt helyettem. 
- Ilyenkor van a legjobban. - mosolyogtam rám.
Vártam a soromra, közben átgondoltam a sorrendet, már amit tudtam a táncról aztán felpillantottam a színpadra ahova eddig még egyszerre...
   

 

Kínomban mosolyognom kellett  ahogy fel voltak öltözve azok a srácok a színpadon. De nem is a ruha volt a furcsa, hanem ahogy elhülyéskedtek a táncon, miközben az előttük lévő banda tök komolyan vette ezt a táncot, de megmondom az őszintét azok a táncosok szerintem profik voltak ezért is fújták le hamar őket. Ami meglepett, hogy a furcsa srácokat egyáltalán nem fújták le, hanem inkább végig nézték, ahogy bénáznak a színpadon, mintha én nem azt fogom csinálni, de mindegy. Valahonnan szereznem kellett hajgumit, mert a hajamba elakadhatok, de csak Berrytől tudnék kérni.
- Berry, tudsz adni egy hajgumit? - kérdeztem mire aranyosan rám mosolygott és oda nyújtott egy vékony hajgumit.
- Bocsi, ha elszakítom. - húztam oldalra a szám.
- Jöjjön a 13. számú Maya Evans! - mondta a mikrofonba valaki.
Már annyira sem voltam ideges, mint amikor a repülőre felültem, szóval csak bénázz Maya!
Ahogy felmentem a színpadra nagyon nagy tapsot kaptam, de nem tudom mire. Arra talán, hogy felmertem állni? Jaj, istenem még az előttem táncoló srác banda is megtapsolt, biztos azt várják, mikor esek hasra. Mikor lepillantottam a színpadról James Brad és Berry figyelt csak, Tristan egyáltalán nem figyelt, Connoral és egy sráccal beszélt. Mikor a tánc végére értem, a zene nem akart elhalkulni így inkább letérdeltem, hogy vége és akkor halkult el. Akkora kő esett le a szívemről, főleg amikor olyan vastapsot kaptam, nem is tudom miért. a színpad másik végén kellett lejönni, de az utolsó lépcsőfokot nem bírtam lelépni és majdnem hasra estem. Lehet erre várt mindenki, vagy csak én, de túl estem, rajta és ami azt illeti nem kerülök be a döntőbe így nem kell agyalnom a táncon, de ha még is akkor meg van.
- Maya, lebeszéltem az előtted szereplő táncosokat a...
- A profikat, vagy a furcsákat?
- A profikat, hogy szavazzanak rád. - fejezte be a mondatát Tris.
- Akkor menjünk elsőnek körhintázni!- kiabáltam, mire mindenki elkezdett futni a nagy kőr hinta irányába.
  
Berry ült legelőre, mögé Brad, majd én mögém Connor és a többire nem emlékszem úgy elszédültem. 

2 megjegyzés: